Welkom bij POETICO!


Ben jij er klaar voor om je gedichtenbundel uit te geven? Wij wel!                                

Voor wij van start gaan, vinden wij het belangrijk om te weten wie jij bent en hoe jij je bundel voor je ziet. In het hele uitgeefproces is de eigen regie van jou als dichter erg belangrijk. Uiteindelijk bepaal jij hoe je bundel eruit gaat zien. Wij geven je hierbij vanzelfsprekend advies en denken graag met je mee. Om deze wensen in kaart te brengen ontvang je van ons een vragenlijst. Naar aanleiding hiervan zullen wij je vertellen wat de mogelijkheden zijn en je adviseren. Wij doen dit graag per mail, maar indien nodig of gewenst is het ook mogelijk om telefonisch of via beeldbellen te overleggen. Deze eerste fase is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Hoe wij jouw bundel tot stand brengen
Wanneer je akkoord bent gegaan met ons voorstel, gaan wij aan de slag. Op basis van de gemaakte afspraken en jouw wensen ontwerpen wij een omslag en schrijven wij de flaptekst. Vervolgens maken wij het binnenwerk op en zullen wij dit checken op spelling. Wij leggen je vervolgens een concept voor van zowel de omslag als het binnenwerk. Nadat jij dit goed hebt bekeken, gaan we het naar jouw wensen bijschaven. Pas wanneer jij tevreden bent ontvang je van ons een digitale proefdruk. Na jouw akkoord bestellen wij een daadwerkelijke proefdruk die je thuis rustig kunt doornemen. Toch nog wat laatste puntjes aanpassen? Dat doen we natuurlijk graag! Afhankelijk van wat jij wilt: een bundel voor jezelf of voor verkoop in de boekhandel, gaan we de volgende stap zetten. Het laten drukken van je bundel en/of deze publiceren… spannend!

De publicatie van jouw bundel
Wij publiceren onze gedichtenbundels door gebruik te maken van self-publishing platform Mijnbestseller. Op deze manier houden we het hele uitgeefproces transparant en laagdrempelig. Het stelt ons in staat om jouw bundel op professionele wijze uit te brengen en beschikbaar te maken voor de verkoop. of je nu slechts 1 exemplaar of 1000 stuks wilt, of het een bundel voor jezelf of een dierbare betreft, of dat dit juist bedoeld is voor het grote publiek, het is allemaal mogelijk. Dikke of dunne bundels, een harde of een zachte omslag, groot of klein formaat, met foto´s, kleur of zwart-wit.

Promotie en verkoop
Naast verkoop bij grote winkels als BOL.com, Bruna, Libris, AKO, en AMAZON, kunnen wij er ook zorg voor dragen dat je bundel in iedere boekhandel te bestellen is. Natuurlijk zullen wij jouw bundel onder de aandacht brengen via onze eigen kanalen zoals de website en social-media. We ontwerpen een mooie digitale promotie-flyer die jij kunt gebruiken en schrijven een persbericht. Je ontvangt van ons ook een overzicht aan tips om jouw boek zelf te promoten.

En dan…
Nadat jouw bundel beschikbaar is en alles goed loopt, dragen wij het account wat we voor jouw bundel hebben aangemaakt binnen het systeem van Mijnbestseller aan jou over. Je kunt daarin onder andere bijhouden hoeveel bundels je verkoopt en hoeveel aan royalty je gaat ontvangen. POETICO staat hierbuiten. Naast de pakketprijs die je aan ons hebt betaald, ontvangen wij niets. Alle royalty over jouw bundel gaat dus naar jou als dichter.

Meer informatie of samen aan de slag? Neem contact met ons op via info@poetico.nl